Loader

Loading...

Tuncay Dursun, Turkchem İle Yaptığı Röportaj

Tuncay Dursun, Turkchem İle Yaptığı Röportaj

VIG Makina, Boya Sistemleri Pazarlama Müdürü Sayın Tuncay Dursun ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Dursun, VIG Makina’nın sunduğu ürün ve hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi.

Okurlarımıza kısaca kendinizden, eğitim durumunuzdan ve profesyonel özgeçmişinizden bahsedebilir misiniz?
Öncelikle firmamız adına böyle bir röportaj yapma imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Adım Tuncay Dursun, 1974 Kocaeli doğumluyum. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Kocaeli Körfez bölgesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 1995’ten beri bu meslekte yaklaşık 25 yıllık tecrübem oluştu. VIG Makina’da yaklaşık 20 senedir farklı alanlarda görevler aldım. Son 3 senedir de Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmaktayım.

VIG Makina’nın kuruluş süreci ve günümüze gelene kadar geçirdiği aşamalar hakkında bilgi verir misiniz? VIG Makina’nın günümüzdeki yapısı nedir?
VIG Makina, 1991 yılında Vedat Güngören ve İnci Güngören tarafından kurulmuş bir aile şirketidir. VIG Makina aslında bir makine imalat firması olup, başlangıçta boya sektörünün öncü Alman firmalarıyla çalışma imkânı bularak, bu firmalardaki çalışma kültürünü ve iş disiplinini ilke edinmiştir. Sonrasında kendi teknolojilerini üreten bir firma haline gelerek, ürün kalitesini ve teknolojisini aynı bir Alman firması gibi en üst kalitede tutmayı kendine amaç  edinmiştir.

VIG Makina son dönemlerde gerek finansal olarak, gerekse teknolojik anlamda önemli yol kat etmiştir. Firmamızın Gebze, Kocaeli’de 5.000 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 15.000 m2 makine imalat fabrikası bulunmaktadır. İzmir’de 1.300 m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 2.500 m2’lik bir imalat fabrikası daha bulunmaktadır.

VIG Makina başlıca hangi sektörlere, ne tür ürünler sağlıyor? VIG Makina’nın ürün, marka ve hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz?
VIG Makina genel çalışma konuları olarak; alüminyum levha üretim makinaları ile otomotiv ve raylı sistemler üzerine yüzey temizleme, bunun yanı sıra kataforez boya tesisleri, robotlu ve manuel kumlama-boya tesisleri alanlarında faaliyetler göstermektedir. İnşaat da dahil olmak üzere birçok projeyi, anahtar teslimi olarak devreye almakta ve eğitimlerini vermekteyiz. Müşterinin isteğine bağlı olarak, kurduğumuz tesisin çalıştırılmasıyla ilgili uzman bir kişiyi  de müşterinin hizmetine sunulabilmekteyiz.

Yurt içi ve yurt dışı satış faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz? Yurt içinde ve yurt dışında ağırlıklı olarak hangi bölgelere ne tür ürün satışları gerçekleştiriyorsunuz?
Yurt içinde tüm Türkiye’yi kapsamakla birlikte, daha çok Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesine hizmet vermekteyiz. Bu bölgelerde, sektör tarafından bilinen firmalara kataforez tesisi ve robotlu/manuel boya kabinlerin kurulumlarını gerçekleştirmekteyiz. Özellikle geçen yıl, tank hacimleri açısından Türkiye’nin en büyük kataforez tesisini tamamlamış bulunuyoruz.Yurt dışında EuroVIG adında Polonya’da bir şirketimiz daha bulunmaktadır. Bu şirketimiz üzerinden yurt dışına da hizmetler sunabiliyoruz. Buradaki ofisimiz Avrupa ayağımız olarak görev alıyor ve bu ofis üzerinden servis hizmeti de sağlayabiliyoruz.

Polonya’dakine benzer bir danışmanlık hizmetini, Ankara bölgesinde otobüs üreticisi bir firmaya da veriyoruz. Burada rakip firmaların yaptığı tüm boya kabinleri de dahil olmak üzere, her türlü arızaya anında müdahale eden, konusunda uzman bir ekibimiz var. Bu ekibimizin görevi; boya prosesini bozacak sıkıntıları anında tespit edip, bu sıkıntıların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. Bu firmada, verdiğimiz hizmet başlamadan önceki re-coat oranı (araçların boya hatasından dolayı geri dönüp tekrar işlem görmesi işleri) oldukça yüksek iken, verdiğimiz hizmetle ve yapılan iyileştirmelerle %5’lere kadar düşürülmüştür. Bu oran, seri otomobil fabrikalarındaki kabul edilen hata oranına denk gelmektedir.

İnovasyon ve Ar-Ge alanlarında VIG Makina firması olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Üniversite-sanayi  işbirliği kapsamında geliştirdiğiniz projelerinizvar mı, varsa nelerdir?
Bu konuda, Türkiye’de ilk defa yerli bir firma tarafından yapılan robotlu kumlama tesisimizi örnek gösterebiliriz. Bunun yanı sıra, kendi bünyemizde Ar-Ge üretim merkezimizi de kurma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Müşterinin özel talepleri doğrultusunda bu tesisimizde bir ön kurulum yaparak, bu yeni teknolojileri yerinde görmesine imkan tanımış olacağız. Bu şekilde müşterilerimiz, bu teknolojileri satın almadan önce test edip, deneyimleme olanağına sahip olacak. Robot teknolojisi ile donatacağımız bu tesiste, parçaların yeni teknolojilerle işlenmesi ve boyanmasıyla ilgili araştırmaları da gerçekleştirebileceğiz. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliği kapsamında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ile işbirliği içinde olmaya devam ediyoruz.

VIG Makina’nın çevre politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz? İşçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalarınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?
VIG Makina olarak, proses sonucu ortaya çıkan atıkların filtrasyonu konusunda çok hassasız. Müşterilerimize tekliflerimizi sunarken, bu konuyla ilgili en uygun ekipmanların kullanılmasına dikkat ediyoruz. Ekipmanları, emisyon değerlerinin yasal sınırların altında kalacağı şekilde seçiyoruz. Firmaları da bu konuda her zaman uyarıyoruz ve yönlendiriyoruz. Her ne kadar maliyet getiren bir unsur olsa da, hem cezai yaptırıma uğramamak, hem de çevreci bir üretim anlayışı oluşturmak adına, filtrasyon cihazlarının firmalar açısından uzun vadede önemi çok büyük. Bağımsız  akredite kuruluşları tarafından yapılan ölçümlerle, kurduğumuz tesislerin standartlara uygun olduğu belgelenmektedir. Ayrıca sulu filtreli kabinlerde boya çamurunu, santrifüj tekniği ile %95-100 oranında susuzlaştırıp kuru bir şekilde alıyoruz. Havuzdaki bu suyun atılması gereken durumlarda ise, bu atığı temiz bir şekilde gönderebiliyor ve çevreyi kirletmeden bertaraf etmiş oluyoruz. Firmamız bünyesinde ise, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenli eğitimler alınarak, çalışanlarımız daha bilinçli hale getirilmektedir. Firmamızda, özellikle güvenlik ekipmanlarının kullanılması konusuna büyük hassasiyet gösterilmektedir.

VIG Makina’nın yatırım planları oluşturulurken hangi kriterlere öncelik veriliyor? Önümüzdeki dönemler için VIG Makina’nın yatırım planları var mı, varsa nelerdir?
Biraz önce de bahsettiğim gibi, Ar-Ge üretim merkezi için yatırım planlarımız mevcut. Bunun yanı sıra artan siparişlerimize yetişebilmek için mevcut imalat holümüzün kapasitesini de yüzde 50 oranında artırmayı planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarımızı bu yıl içinde tamamlamayı öngörüyoruz.

WIR GEBEN IHNEN HIER UNSERE SERVICE!

Füllen Sie einfach das Formular aus, um uns zu kontaktieren. Sobald Ihre Informationen uns erreichen, wird unsere Autorität mit Ihnen kommunizieren.
Willkommen in meiner Familie.

KONTAKTIERE UNS